Member of
uia logo


Observer member

IceVerticalMenu Module

Reprezentativno udruženje u kulturi
na teritoriji Republike Srbije , na osnovu Zakona o kulturi i rešenju Ministra kulture,informisanja i informacionog društva

Prijatelji UAS-a

Logo IAUS-a-dabSQ
uzb
Copyright © 2012 UAS
All Rights Reserved

UdruženjE Arhitekata SrbijE

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@u-a-s.rs

ponedeljak, 28 mart 2022

Јавни стручни панел – „Ка Националној архитектонској стратегији: стратешки правци и будуће акције“ – 4. април 2022. године, на Архитектонском факултету у Београду

 

Универзитет у Београду – Архитектонски факултет, идући у сусрет доношењу Националне архитектонске стратегије, чију израду је покренуло Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, организује јавни стручни панел 4. априла 2022. године – „Ка Националној архитектонској стратегији: стратешки правци и будуће акције“ са мотивом покретања јавне дискусије у вези са кључним питањима од значаја за развој будуће архитектонске политике и доприноса формулисању првог националног стратешког документа у области архитектуре у Србији.

Национална архитектонска стратегија (НАС) представља основни документ архитектонске политике у Републици Србији којим се утврђује стратешки правац деловања релевантних друштвених актера у домену развоја културе грађења, унапређења архитектонске праксе и професије, као и подизања свести о значају квалитета архитектуре и грађене средине за квалитет живота грађана.

Позивамо Вас да својим учешћем у овом стручном панелу допринесете креирању овог, за архитектонску професију, посебно важног националног стратешког документа.

Панел је конципиран тако да кроз тематске сесије иницира и отвори јавну дискусију о кључним питањима од значаја за развој архитектонске политике, као и позиције архитектонске професије у српском друштву. Панелисти су одабрани тако да рефлектују различите позиције професионалног контекста, у оквиру сваке од сесија панела, и да својим излагањима инспиришу на дискусију по различитим питањима од важности за дефинисање будућих стратешких мера које би, кроз националне програме и акционе планове до 2035. године, требало да помогну остварењу националних стратешких циљева, односно постизању квалитетне архитектуре и грађене средине, те подизању друштвене свести о њиховом значају за квалитет животног окружења и очување културног идентитета.

ПОЗИВНО ПИСМО декана за Панел - Ка националној архитектонској стратегији_ 4. април 2022.pdf

ПРОГРАМ Панела - Ка националној архитектонској стратегији _ 4. април 2022 године.pdf

Pročitano 126 puta
 

17 bina

 

ČLANARINA 2022

 

Poštovani,

Podsećamo Vas da godišnja članarina u Društvu arhitekata Beograda- Udruženju arhitekata Srbije za 2022. godinu iznosi 2.000,00 dinara.

Za arhitekte/penzionere godišnja članarina iznosi 1.000,00 dinara.

Uplatu možete izvršiti na račun:  Vojvođanska banka, a.d.,  broj: 325-9500600062062-07, poziv na broj je 2022, Društvo arhitekata Beograda, Beograd, Kneza Miloša 7a/III

Ukoliko želite da se učlanite, popunjenu pristupnicu možete poslati na e mail : office@dab.rs ili popuniti lično pri dolasku u prostorije Udruženja arhitekata Srbije/Društva arhitekata Beograda.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti i na telefone ili imejl adresu:

011/ 3230-059; 3239-754,office@dab.rs

Društvo arhitekata Beograda
Udruženje arhitekata Srbije 


PRISTUPNICA.doc

 

image003

fb linkovi