Member of
uia logo


Observer member

IceVerticalMenu Module

Reprezentativno udruženje u kulturi
na teritoriji Republike Srbije , na osnovu Zakona o kulturi i rešenju Ministra kulture,informisanja i informacionog društva

Prijatelji UAS-a

Logo IAUS-a-dabSQ
logokorespondencija
Copyright © 2012 UAS
All Rights Reserved

UdruženjE Arhitekata SrbijE

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@u-a-s.rs

sreda, 18 april 2018

FRANCUSKI INSTITUT U SRBIJI, PROEVENT ASSOCIATION I UDRUŽENJE ARHITEKATA SRBIJE POZIVAJU VAS

 

Ponedeljak, 23. april 2018. u 18h

Francuski institut u Srbiji, Beograd

Knez Mihailova 31

 

Debata se organizuje u okviru Karavana za klimu, projekta Francuskog instituta i Ambasade Francuske u Srbiji u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije, uz podršku Francuskog instituta u Parizu i grupe SUEZ.

Učestvuju arhitekte :
Anuk Ležandr (XTU, Francuska)
Tatjana Stratimirović i Vladimir Milenković (Udruženje arhitekata Srbije)

 

Na francuskom i srpskom uz simultani prevod. Ulaz slobodan.

……………………………..

Anuk Ležandr je istaknuto ime francuske arhitekture. Osnivač je i partner XTU architects, čiji je prioritet: povezati kontekst i pejzaž u jedan produktivan, vegetativan i eko-odgovoran životni prostor. XTU je pobedio na konkursu za realizaciju Francuskog paviljona na Svetskoj izložbi u Milanu 2015. godine, koja se odvijala pod sloganom „Hrana za planetu, energija za život“.

Sa željom da bude akter promena, da razvije novi način konstruisanja grada i redefiniše odnose urbanizma, humanosti i prirode, Anuk Ležandr daje arhitekturi novu dimenziju. Projektuje zgrade koje proizvode energiju više nego što je troše, uz korišćenje fotosinteze ili solarnih ćelija, zgrade koje sakupljaju otpade i otpadne vode i prerađuju ih.

Ubeđena da će živi organizmi biti u centru biotehnološke revolucije sutrašnjice, Anuk Ležandr i X-TU rade sa timom stručnjaka na istraživanju inovacija u oblasti bio-inspirisane i fotosintetičke arhitekture i razvijaju program bio-fasada i stvaranja novih arhitektonskih ekosistema.

Autor je brojnih projekata realizovanih širom sveta (Grad vina, Bordo, Francuska, Muzej Praistorije, Južna Koreja, Muzej civilizacija, Reunion, In vivo, Pariz…) Neke od najvažnijih nagrada koje je osvojio XTU su: nominacija za 2016. Mies van der Rohe Nagradu; 2015. Milano – Zlatna medalja za arhitekturu i pejzažno uređenje; 2014. Paris Shop & Design Nagrada, 2013. Nagrada Južnokorejske Akademije Arhitekture…

Tatjana Stratimirović je arhitekta, osnivač je Novog modela sa fizičarima Đorđem Stratimirovićem i Suzanom Blesić i član autorske grupe Neoarhitekti sa Snežanom Vesnić i Vladimirom Milenkovićem. Novi model je preduzetničko-istraživačka baza za razvoj multidisciplinarnih koncepata u prirodnim i tehničkim naukama, specijalizovana za pronalaženje praktičnih rešenja dostupnih svima koji pomažu smanjivanju uticaja klimatskih promena. Portfolio Novog modela uključuje projekat Aktivne kuće Integra. Tatjana je doktorirala i magistrirala na Univerzitetu u Beogradu – Arhitektonskom fakultetu u oblasti fenomenologije arhitekture i autor je knjige ’Neprekinuti prostor / Moderna kuća’.

Vladimir Milenković radi na Departmanu za arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Vodi studio na osnovnim i master studijama i teorijske predmete Metodologiju projekta i Metodski praktikum. Doktorirao je u oblasti teorije forme i metodologije. Autor je dve knjige, ’Arhitektonska forma i multifunkcija’ i ’Forma prati temu’. Osim Beograda i Venecije izlagao je i u Solunu u Makedonskom muzeju moderne umetnosti, u Parizu u Srpskom kulturnom centru i u La Valeti na Malti. Poslednjih nekoliko godina učestvuje u naučno-istraživačkom projektu ’Klimatske promene i njihov uticaj na životnu sredinu’.

Pročitano 1494 puta
 

ČLANARINA 2021

 

Poštovani,

Podsećamo Vas da godišnja članarina u Društvu arhitekata Beograda- Udruženju arhitekata Srbije za 2021. godinu iznosi 2.000,00 dinara.

Za arhitekte/penzionere godišnja članarina iznosi 1.000,00 dinara.

Uplatu možete izvršiti na račun:  Vojvođanska banka, a.d.,  broj: 325-9500600062062-07, poziv na broj je 2021, Društvo arhitekata Beograda, Beograd, Kneza Miloša 7a/III

Ukoliko želite da se učlanite, popunjenu pristupnicu možete poslati na e mail : office@dab.rs ili popuniti lično pri dolasku u prostorije Udruženja arhitekata Srbije/Društva arhitekata Beograda.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti i na telefone ili e mail adresu:

011/ 3230-059; 3239-754,office@dab.rs

Društvo arhitekata Beograda
Udruženje arhitekata Srbije

PRISTUPNICA.doc

 

image003

fb linkovi