Member of
uia logo


Observer member

IceVerticalMenu Module

Reprezentativno udruženje u kulturi
na teritoriji Republike Srbije , na osnovu Zakona o kulturi i rešenju Ministra kulture,informisanja i informacionog društva
Prijatelji UAS-a
logokorespondencija
Copyright © 2012 UAS
All Rights Reserved

UdruženjE Arhitekata SrbijE

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: sas-dab@EUnet.rs

petak, 20 jul 2018

EUROPEAN UNION PRIZE FOR CONTEMPORARY ARCHITECTURE MIES VAN DER ROHE AWARD 2019

 

Fondacija Mies van der Rohe organizuje dodelu Nagrade Evropske unije za savremenu arhitekturu - Nagrade Mies van der Rohe za 2019. godinu.

 

 

Udruženje arhitekata Srbije je pozvano i ovaj put, da nominuje radove svojih članova koji su izvedeni u Srbiji, ali i radove trans-nacionalnog karaktera, koji mogu biti dela evropskih arhitekata izvedenih u Srbiji, ili dela srpskih arhitekata izvedena u Evropi. Objekti moraju biti izvedeni u periodu između 01.januara 2017. i 31.decembra 2018. godine

Ova prestižna nagrada, koja se dodeljuje svake druge godine, predstavlja priznanje i počast izuzetnim dostignućima na polju arhitekture i skreće pažnju na značajan doprinos evropskih stručnjaka iz te oblasti razvoju novih ideja i tehnologija.

Udruženje arhitekata Srbije, po prvi put poziva i širu javnost da svojim nominacijama doprinese, da dijalog između arhitekture i njenih krajnjih korisnika postane vidljiviji, dinamičniji i bogatiji za nove perspektive.

Značaj arhitekture ima društveni uticaj i prenosi kulturnu poruku. Kvalitet se, stoga, odnosi na univerzalne vrednosti generičkih objekata izvan njihovih programa: na koncept pre nego li na formalne vrednosti.  Radovi koje predlažete za ovu nagradu treba da slede ove ciljeve - tj. treba da dostavljate one izgrađene projekte kojima se poboljšava život građana i koji mogu postati stalna arhitektonska referenca za rast; stoga je bitno da ste ih doživeli i posetili. Ovi radovi takođe treba da nam pomognu da otkrijemo načine stvaranja arhitekture koji mogu biti inspirativni i koji građane i arhitekturu u našoj izgrađenoj sredini obogaćuju dodatnim vrednostima.

Nominovanje se obavlja preko Google Drive formulara: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScxcM0jxbS5BvDEjRWBDaEsHygERI-zq2ZPhs-el5eC2V3jFA/viewform

Rok za javne nominacije je 09.avgust 2018.

Sva pitanja u vezi nominovanja, možete postaviti do 26.jula, na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Selekciju pristiglih radova obaviće tročlana komisija imenovana od strane UO UAS-a:

- Maša Bratuša, arhitekta

- Branko Belaćević, arhitekta

- Zoran Dmitrović, arhitekta

Kordinator za nacionalne nominacije je dr Tatjana Stratimirović, arhitekta, Savet za međunarodnu saradnju UAS-a

Više informacija o nagradi, pravilima, uslovima nominovanja:

http://www.miesbcn.com;

http://www.miesarch.com;

Biografije članova komisije-žirija.pdf

Mies van der Rohe 2019 Award Dosije.pdf

Mies van der Rohe 2019 Pravila nagrađivanja.pdf

Odluka UO Uas-a od 06.07.2018..pdf

Pozivno pismo UAS-u.pdf

Pročitano 851 puta
 

ČLANARINA 2020

 

Poštovani,

Podsećamo Vas da godišnja članarina u Društvu arhitekata Beograda- Udruženju arhitekata Srbije za 2020. godinu iznosi 2.000,00 dinara.

Za arhitekte/penzionere godišnja članarina iznosi 1.000,00 dinara.
Uplatu možete izvršiti na račun:  Vojvođanska banka, a.d.,  broj: 325-9500600062062-07, poziv na broj je 2020, Društvo arhitekata Beograda, Beograd, Kneza Miloša 7a/III

 

Ukoliko želite da se učlanite, popunjenu pristupnicu možete poslati na e mail : sas-dab@eunet.rs  ili popuniti lično pri dolasku u prostorije Udruženja arhitekata Srbije/Društva arhitekata Beograda.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti i na telefone ili e mail adresu:

011/ 3230-059; 3239-754, sas-dab@eunet.rs

Društvo arhitekata Beograda
Udruženje arhitekata Srbije

 

 

PRISTUPNICA.doc

 

image003

fb linkovi