Odštampajte ovu stranicu
sreda, 24 jul 2019

KONGRES SAEE 2019

 

Poštovani,

 Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da će se Treći međunarodni Kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST sa pratećim predavanjima, izložbama i tribinama održati od 4. do 6. oktobra 2019. godine u Beogradskoj kinoteci, sa ciljem da se afirmiše jedna od najzančajnijih tema savremene arhitekture – održivost i energetska efikasnost.

Organizatori Kongresa su udruženje Ekokult+, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i Magazin za arhitekturu i eko kulturu EKO KUĆA, sa suorganizatorima Arhitektonskim fakultetima iz Podgorice, Zagreba i Skoplja. Ovaj projekat sufinansiralo je i Ministarstvo za zaštitu živodne sredine,

Učesnici Kongresa su deset eminentnih arhitekata iz deset zemalja sveta. Kongres će, kroz sve segmente, obuhvatiti značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja. Predavači, autoriteti u ovim oblastima u svetskim okvirima, kroz recentne projekte i studije približiće domaćoj javnosti svetske savremene tokove u arhitekturi, dizajnu i vizuelnim umetnostima uopšte, kroz odgovarajući održivi i ekološki pristup stvaralačkim procesima i novim metodama u arhitektonskom projektovanju i dizajnu, uz upotrebu obnovljivih izvora energije, čistih i energetski efikasnih, zelenih tehnologija, nezagađujućih i recikliranih materijala. To će biti i prilika da se, po treći put u Srbiji, razmene iskustva sa najznačajnijim svetskim i domaćim predavačima i stvaraocima.

Više informacija možete videti na sajtu Kongresa www.congress-saee.com.

 

Kongres SAEE 2019.pdf

Pročitano 509 puta