Member of
uia logo


Observer member

IceVerticalMenu Module

Reprezentativno udruženje u kulturi
na teritoriji Republike Srbije , na osnovu Zakona o kulturi i rešenju Ministra kulture,informisanja i informacionog društva

Prijatelji UAS-a

Logo IAUS-a-dabSQ
uzb
Copyright © 2012 UAS
All Rights Reserved

UdruženjE Arhitekata SrbijE

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@u-a-s.rs

četvrtak, 04 oktobar 2012

Trimo Architectural awards 2012

Saopštenje za javnost

 

Inovativna i hrabra arhitektonska rešenja nagrađena po peti put

 

4. oktobar 2012 – Trimo je danas po peti put dodelio Trimo nagrade za arhitekturu. Ove godine, pobednička rešenja objavljene su putem onlajn virtualne Ceremonije dodele, tokom koje su prezentovani najbolji radovi arhitekata publici širom sveta. Srpski arhitekti ove godine dobitnici su dveju Trimo nagrada za arhitekturu.

Trimo nagrade za arhitekturu su međunarodni konkurs za najbolja arhitektonska rešenja sprovedena u delo na jedinstven, hrabar i inovativan način, koja takođe odgovaraju na potrebe okruženja i tržišta. U kategoriji „Izvanredno projektantsko ostvarenje“ („Outstanding Design Performance“), arhitekte, projektanti i njihovi partneri mogu da se prijave na takmičenje s projektima koji su delimično ili u potpunosti sagrađeni od Trimo proizvoda. Ove godine, takmičenje ima novu kategoriju – „Nagradu za buduće snove“ („Future Dreams Award“). „Nagrada za buduće snove“ ističe važnost novih konceptualnih arhitektonskih rešenja u oblasti gradnje čeličnim konstrukcijama. Svrha te nagrade je da ohrabri arhitekte, kao zastupnike progresivnih promena, da predstave svoje vizije i reakcije na okruženje koje se neprekidno menja.

Ove godine, ukupno 177 arhitektonskih koncepata i rešenja prijavljeno je na takmičenje, odnosno 86 projekata iz 15 zemalja u kategoriji „Nagrada za buduće snove“, i 91 projekat iz 23 države u kategoriji „Izvanredno projektantsko ostvarenje“.

Nevena Zelenika, prošlogodišnja finalistkinja 'Trimo Urban Crash' konkursa za studente arhitekture i dizajna, dobitnica je „Nagrade za buduće snove“ za dizajn i održivost svog projekta „Kad priviđenje postaje stvarnost“ („When mirage becomes a reality“), a tim poznatih srpskih arhitekata u sastavu Aleksandru Vuja, Milan Đurić i Milka Gnjato dobili su počasno priznanje za visoku prefinjenost arhitektonskog izvođenja za projekat „Poslovne zgrade i hladnjače s niskim sadržajem kiseonika“. Autorskom timu Vuja – Đurić to je treći uspeh na međunarodnom konkursu Trimo nagrade za arhitekturu.

Tatjana Fink, glavna direktorka Trima, izjavila je: „Arhitekturaje jedna od najinovativnijih oblasti, koje se najbrže razvijaju. Tu je od životne važnosti radoznalost, stvaralačka energija i želja za proučavanjem novih ideja, što se potvrđuje projektima i konceptima koji su prijavljeni na Trimo nagrade za arhitekturu 2012.“

Internacionalni žiri u sastavu: Tadej Glažar, MA, vanredni profesor na Fakultetu arhitekture u Ljubljani, Slovenija; Malkolm Berks (Malcolm Birks), MA, arhitekta i direktor firme 'Malcolm Birks Projects'; Dmitrij Fesenko, glavni i odgovorni urednik Arhitekturnog vesnika iz Rusije; Samo Groleger, direktor firme 'Groleger Architects'; Maja Lapajne, direktorka marketinga u Trimu; kao i Mitja Vovko, arhitekta u Trimu – svi iz Slovenije, razdelili su nagradni fond od trideset hiljada evra između odabranih kandidata, čiji su radovi prevazišli granice već viđenog, već stvorenog i već postignutog. U kategoriji „Nagrada za buduće snove“, dodeljene su četiri nagrade i jedno počasno priznanje, dok je u kategoriji „Izvanredno projektantsko ostvarenje“ dodeljeno šest posebnih nagrada i tri počasna priznanja.


Nagrađena rešenja iz Srbije:Nagrada za budući dizajn i održivost„When mirage becomes a reality“ (Kad priviđenje postaje stvarnost)

Arhitekta: Nevena Zelenika, Srbija

 

 

 

Počasno priznanje za visoku prefinjenost arhitektonskog izvođenja„Business building and ULO cold-storage plant“ (Poslovna zgrada i hladnjača s niskim sadržajem kiseonika“

Arhitekti: Aleksandru Vuja, Milan Đurić, Milka Gnjato, Srbija

 

Pročitano 3775 puta
 

17 bina

 

ČLANARINA 2022

 

Poštovani,

Podsećamo Vas da godišnja članarina u Društvu arhitekata Beograda- Udruženju arhitekata Srbije za 2022. godinu iznosi 2.000,00 dinara.

Za arhitekte/penzionere godišnja članarina iznosi 1.000,00 dinara.

Uplatu možete izvršiti na račun:  Vojvođanska banka, a.d.,  broj: 325-9500600062062-07, poziv na broj je 2022, Društvo arhitekata Beograda, Beograd, Kneza Miloša 7a/III

Ukoliko želite da se učlanite, popunjenu pristupnicu možete poslati na e mail : office@dab.rs ili popuniti lično pri dolasku u prostorije Udruženja arhitekata Srbije/Društva arhitekata Beograda.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti i na telefone ili imejl adresu:

011/ 3230-059; 3239-754,office@dab.rs

Društvo arhitekata Beograda
Udruženje arhitekata Srbije 


PRISTUPNICA.doc

 

image003

fb linkovi