Member of
uia logo


Observer member

IceVerticalMenu Module

Reprezentativno udruženje u kulturi
na teritoriji Republike Srbije , na osnovu Zakona o kulturi i rešenju Ministra kulture,informisanja i informacionog društva

Prijatelji UAS-a

Logo IAUS-a-dabSQ
logokorespondencija
Copyright © 2012 UAS
All Rights Reserved

UdruženjE Arhitekata SrbijE

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@u-a-s.rs

četvrtak, 31 oktobar 2013

Nove knjige u Izdavačkoj kući Clio i posebna ponuda za članove DAB-a i UAS-a; popust 40%

 

Robert Makarter FRENK LOJD RAJT
preveo sa engleskog Marko Denić
tvrdi povez, latinica, format 19,5 x 13,5 strana 290

puna cena 1.188,00 dinara, cena za članove DAB-a i UAS-a 712,80 dinara

Pionir moderne američke arhitekture Frenk Lojd Rajt (1867-1959) već više od veka predstavlja uzor i inspiraciju generacijama graditelja širom sveta. O tom strastvenom arhitekti, intelektualcu i humanisti naklonjenom demokratskim idealima napisano je mnoštvo knjiga, ali su u njima Rajtova obimna stvaralačka zaostavština i buran privatni život najčešće prikazani potpuno odvojeno.
Knjiga Roberta Makartera izdvaja se iz mora literature o slavnom arhitekti time što uzima u obzir ideje i verovanja koji su oblikovali Rajtov rad i širi intelektualni kontekst u kojem je stvarao, predočavajući nam i važne detalje iz njegovog uzbudljivog privatnog života. Iz Makarterove knjige saznajemo šta je Rajtovu arhitekturu činilo tako revolucionarnom i zbog čega zdanja ovog angažovanog umetnika i konstruktora i danas deluju sveže, moderno, monumentalno.

Robert Makarter je ugledni američki istoričar arhitekture, arhitekta i univerzitetski profesor. Tokom gotovo tri decenije dugog akademskog rada, uključujući i 17 godina vodećih uloga u tri obrazovne institucije, Makarter je podučavao više od hiljadu studenata. Autor je mnogih radova iz oblasti arhitekture, među kojima su: „Understanding Architecture: A Primer of Architecture as Experience“ (2012), „Frank Lloyd Wright: Critival Lives“ (2006), „Louis I. Kahn“ (2005), „On and By Frank Lloyd Wright: A Primer of Architectural Principles“ (2005), „William Morgan: Selected and Current Works“ (2002), „Unity Temple: Frank Lloyd Wright“ (1997) i „Fallingwater: Frank Lloyd Wright“ (1994).

 

Greg Ričards i Robert Palmer
UZBUDLJIVI GRADOVI - Keativni menadžment i revitalizacija grada
prevela sa engleskog Jelica Bukvić
broširani povez, latinica, format 24 x 17, strana 458

puna cena 1.836,00 dinara, cena za članove DAB-a i UAS-a 1.101,60 dinara

Svaki grad ima svoj ritam, svaki je po nečemu prepoznatljiv i jedinstven, svaki je na određeni način udoban za svoje žitelje i zbog nečega primamljiv za goste. Prepoznavanje preimućstava i građenje strategije na osnovu njih stvaraju imidž grada koji doprinosi sveopštem kulturnom, ekonomskom i društvenom napretku. Kulturne manifestacije su jedan od efikasnih načina da grad izgradi svoj identitet i da se razvija. Autori ove knjige, stručnjaci u oblasti marketinga u kulturi Greg Ričards i Robert Palmer, analiziraju moguće načine na koje manifestacije kulture, poput festivala, izložbi i sajmova, pomažu gradovima da postanu prijatnija i poželjna mesta za život. Svoja zapažanja ilustruju iskustvima gradova koji su tokom protekle tri decenije nosili titulu „Evropska prestonica kulture”.

Robert Palmer je direktor odseka za Kulturu i kulturnu i prirodnu baštinu u Savetu Evrope, čije se sedište nalazi u Strazburu u Francuskoj. Više od trideset godina radi u sektoru za kulturu gde uređuje festivalske programe i vodi kulturne organizacije. Bio je direktor dve Evropske prestonice kulture – Glazgova 1990. godine i Brisela 2000. godine, a i savetnik u više od deset Prestonica kulture. Kao priznanje za njegov rad, dodeljene su mu brojne nagrade u Velikoj Britaniji, Belgiji i Francuskoj.

Greg Ričards je profesor Studija slobodnog vremena na Univerzitetu u Tilburgu u Holandiji. Jedan je od partnera-osnivača međunarodnog savetodavnog tela Istraživanje i marketing u turizmu, koje se bavi razvojem i marketingom kulturnih događaja. Bio je na čelu tima za evaluaciju mnogih Prestonica kulture, a bio je i savetnik za strategije prilikom konkurisanja gradova za Evropske prestonice kulture. Autor je nekoliko knjiga među kojima se ističu: Cultural Tourism in Europe (1996), Cultural Attractions and European Tourism (2001), Cultural Tourism–Global and Local Perspectives (2007) i Tourism, Creativity and Development (2007).

za sve informacije i narudžbine možete se obratiti na telefone (011) 3288-471 i
3035-696, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. "> Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na adresu IP Clio, Gospodar Jovanova 63 (ulaz iz Kneginje Ljubice), Beograd

Pročitano 6594 puta
 

ČLANARINA 2021

 

Poštovani,

Podsećamo Vas da godišnja članarina u Društvu arhitekata Beograda- Udruženju arhitekata Srbije za 2021. godinu iznosi 2.000,00 dinara.

Za arhitekte/penzionere godišnja članarina iznosi 1.000,00 dinara.

Uplatu možete izvršiti na račun:  Vojvođanska banka, a.d.,  broj: 325-9500600062062-07, poziv na broj je 2021, Društvo arhitekata Beograda, Beograd, Kneza Miloša 7a/III

Ukoliko želite da se učlanite, popunjenu pristupnicu možete poslati na e mail : office@dab.rs ili popuniti lično pri dolasku u prostorije Udruženja arhitekata Srbije/Društva arhitekata Beograda.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti i na telefone ili e mail adresu:

011/ 3230-059; 3239-754,office@dab.rs

Društvo arhitekata Beograda
Udruženje arhitekata Srbije

PRISTUPNICA.doc

 

image003

fb linkovi