Member of
uia logo


Observer member

IceVerticalMenu Module

Reprezentativno udruženje u kulturi
na teritoriji Republike Srbije , na osnovu Zakona o kulturi i rešenju Ministra kulture,informisanja i informacionog društva

Prijatelji UAS-a

Logo IAUS-a-dabSQ
uzb
Copyright © 2012 UAS
All Rights Reserved

UdruženjE Arhitekata SrbijE

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@u-a-s.rs

sreda, 01 septembar 2021

Nagrada Ranko Radović 2021

 

ULUPUDS - Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, kao osnivač, i Univerzitet u Beogradu - Arhitektonski fakultet, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad - Departman za arhitekturu i urbanizam, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca, Urbanistički zavod Beograda, WIENERBERGER d.o.o. KANJIŽA, Inženjerska komora Srbije, Radio-televizija Srbije, kao suosnivači - objavljuju

 

Javni poziv – konkurs za dodelu Nagrade Ranko Radović, koja je osnovana sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše kritičko-teorijsku misao u oblasti arhitekture i arhitektonsko stvaralaštvo.

 

 

Na osnovu Pravilnika o dodeli Nagrade Ranko Radović koji je doneo Osnivač, imenovani su članovi tri žirija za tri kategorije Nagrade, koja se dodeljuje za:

 

1. kritičko-teorijske tekstove o arhitekturi objavljene u prethodnoj kalendarskoj godini kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade, i to za kritike, eseje, knjige, predavanja i pisanu reč uopšte;

 

2. realizovano arhitektonsko delo dovršeno u prethodnoj kalendarskoj godini kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade;

 

3. televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije realizovane u prethodnoj kalendarskoj godini kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade

 


Žiri Nagrade

 

Kategorija (1)

 

prof. dr Miljana Zeković, dipl. inž. arh.

prof. dr Zoran Đukanović, dipl. inž. arh.

prof. emeritus Ognjenka Finci, dipl. inž. arh.

 

Kategorija (2)

 

Bratislav Gaković, dipl. inž. arh.

Dragoljub Bakić, dipl. inž. arh.

Vladimir Milenković, dipl. inž. arh.

 

Kategorija (3)

 

prof. dr Mia David, dipl. inž. arh, scenograf, kustos

dr Ana Džokić, dipl. inž. arh, kustos

Boris Miljković, reditelj, pisac

 

 

Pravo učešća na konkursu imaju pojedinci, ustanove, udruženja, strukovnih organizacija, kao i sva zainteresovana lica koja su ostvarila rezultate u jednoj od tri kategorije, sa teritorije Srbije, kao i iz drugih zemalja.Konkurs je raspisan u skladu sa Pravilnikom Nagrade Ranko Radović i počinje da teče od srede, 01.09.2021. godine a završava se 15.10.2021. godine.

 


Način dostavljanja konkursnih radova

 

KATEGORIJA (1) dostaviti

1. originalni materijal (dostaviti 3 primerka za žiri i 1 primerak za potrebe izložbe i arhivu, 3 primerka knjige će biti vraćena autorima).

2.  konkursni rad dostaviti i u PDF formatu preko We transfera, USB-a ili CDa/DVDa kao i naslovnu stranu rada i ličnu fotografiju.

 

KATEGORIJA (2) dostaviti 

1. fotografije i crteže na plakatu 40x100 cm (vertikalno), kaširano na karton-peni 5mm. Plakat će se koristiti za žiriranje i zajedničku izložbu svih prispelih radova. Uputstvo za formiranje plakata i template možete preuzeti ovde http://www.ulupuds.org.rs/nrr%202015/RR2015_plakat-uputstvo.pdf

2. CD/DVD/USB sa ilustracijama objekta (kao dodatni materijal za Žiri) i ličnom fotografijom (dostaviti 3 primerka za svakog člana žirija). Dodatni materijal za Žiri možete poslati i preko We transfera.

 

KATEGORIJA (3) dostaviti 

1. fotografije, ilustracije, crteže na plakatu 40x100 cm (vertikalno), kaširano na karton-peni 5mm. Plakat će se koristiti za žiriranje i zajedničku izložbu svih prispelih radova. Uputstvo za formiranje plakata i template možete preuzeti ovde http://www.ulupuds.org.rs/nrr%202021/RR2021_plakat-uputstvo.pdf.

2. materijal na CD/DVD/USB-u  (dostaviti 3 primerka za svakog člana žirija) i ličnu fotografiju. Dodatni materijal za Žiri možete poslati i preko We transfera.

 

Nagrada se dodeljuje 21. decembra 2021. godine i sastoji od: 

Plakete, Povelje i Novčanog iznosa

 
Prijavljivanje

Pravilnik Nagrade Ranko Radović, elementi konkursa i elektronski formular za prijavu na konkurs za dodelu Nagrade Ranko Radović nalaze se na web adresi: www.ulupuds.org.rs/Aktuelnosti.htm

 

Konkursni radovi se dostavljaju na adresu: Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije - ULUPUDS

Terazije 26/II, 11103 Beograd 4, Srbija

Poštanski fah 87, PAK 106806

Telefon : 011/2688-721; E-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. " target="_blank"> Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

sa naznakom Za Nagradu Ranko Radović 2021.

 

Krajnji rok za prijem radova je 15. oktobar 2021. godine.

 

Kako bi se izbegli problemi sa carinom, za radove koji se šalju iz inostranstva, molimo da se na pošiljkama napiše sledeće: Adm. pošta bez vrednosti/Sample without value.

 Troškove slanja radova snosi sam autor. Konkursni materijal se ne vraća.

 

Izložba

 Učesnici konkursa će biti prezentovani na zajedničkoj izložbi svih prispelih radova koja će biti otvorena u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca na dan dodele Nagrade 21. decembra 2021. godine. Tokom maja 2022. godine izložba će biti održana na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.


Katalog

 Učesnici konkursa prijavom potvrđuju svoju saglasnot da im rad bude izložen na zajedničkoj izložbi svih prispelih radova na kojoj će biti istaknuti dobitnici Nagrade. Svi izlagači imaju pravo na po jedan primerak kataloga koji mogu preuzeti na dan dodele Nagrade. Troškove naknadnog slanja kataloga poštom snosi sam autor.

 

 

Pokrovitelj Nagrade Ranko Radović - Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije


RR_Konkurs21.pdf

Pročitano 1946 puta
 


ČLANARINA 2023

 

Poštovani

Podsećamo vas da godišnja članarina u Društvu arhitekata Beograda- Udruženju arhitekata Srbije za 2023. godinu iznosi 3.000,00 dinara.

Za arhitekte/ penzionere godišnja članarina iznosi 1.500,00 dinara.

Uplatu možete izvršiti na račun Društva arhitekata Beograda, Beograd, Kneza Miloša 7a/III kod OTP banke, a.d. Novi Sad broj 325-9500600062062-07 sa pozivom na broj 2023.

 Popunjenu pristupnicu možete poslati na e- mail: office@dab.rs ili popuniti lično pri dolasku u prostorije Društva arhitekata Beograda radnim danima  između 09,00 -15,00 časova.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti i na telefone ili e- mail adresu:

011/ 3230-059; 3239-754,
office@dab.rs
Društvo arhitekata Beograda
Udruženje arhitekata Srbije,

 

PRISTUPNICA.doc

 

image003

400x560 bina 18-01

 

fb linkovi