Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 16 jun 2022

Međunarodni opšti anonimni konkurs za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja fasada objekata u Banja Luci.

 

 

Gradska uprava Grada Banja Luke objavila je Međunarodni opšti anonimni konkurs za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja fasada objekata u bloku između ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Patrijarha Makarija Sokolovića, Teodora Kolokotronisa i Patre u Banjoj Luci.

Obuhvat prostora konkursa, čini dio centralne gradske zone a u njegovom neposrednom okruženju nalazi se nekoliko nacionalnih spomenika, ulica, ima izuzetno vrijedan potencijal za formiranje buduće slike užeg gradskog jezgra Banjaluke. Primarni zadatak i cilj za sve učesnike konkursa, jeste da svojim kreativnim idejama, osjećajem za cjelovitost, sluhom za istorijsku slojevitost, a svješću o potrebama savremenog funkcionisanja i življenja grada, osmisle kvalitetno rješenje za prezentaciju genius locia, prijedlogom koncepta fasadnih platana kao i osmišljavanjem prostora koji je „između“, koji povezuje, odvaja, usmjerava, dočekuje i kao takav kompletira jednu koherentnu, skladnu sliku cjelokupne urbane strukture ovog izuzetno vrijednog dijela grada.

 

Sva potrebna konkursna dokumentacija dostupna je u digitalnom formatu na linku: https://www.banjaluka.rs.ba/konkurs-fasade/

Pročitano 426 puta