Member of
uia logo


Observer member

IceVerticalMenu Module

Reprezentativno udruženje u kulturi
na teritoriji Republike Srbije , na osnovu Zakona o kulturi i rešenju Ministra kulture,informisanja i informacionog društva

Prijatelji UAS-a

Logo IAUS-a-dabSQ
uzb
Copyright © 2012 UAS
All Rights Reserved

UdruženjE Arhitekata SrbijE - Reprezentativno udruženje u kulturi Republike Srbije

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@u-a-s.rs

četvrtak, 07 septembar 2023

Dan Saveta zelene gradnje Srbije u okviru Svetske nedelje zelene gradnje 2023

 

 

Pozivamo Vas da nam se pridružite tokom Svetske nedelje zelene gradnje - #WGBW2023, posetite događaje koje organizujemo, i budete prepoznati među liderima globalne inicijative i kampanje  Gradimo tranziciju - #BuildingTheTransition

Aktivnosti koje sprovodimo tokom naredne nedelje, od 11. do 15. septembra, u svetlu su nove nacionalne regulative koja se tiče zelene gradnje. Zakonom predviđena obavezna zelena sertifikacija javnih objekata i svih objekata preko 10.000 kvadratnih metara, kao i podsticajne mere namenjene zelenoj gradnji, uticaće na sve direktne i indirektne aktere građevinskog sektora. Značajnu ulogu u reoblikovanju imaće ne samo investitori, projektanti, izvođači i proizvođači, već i finansijske institucije koje će svoje zeleno finansiranje preusmeriti i u ovaj sektor; formiraće se novo tržište potražnje za nekretninama koje će vrlo brzo biti prepoznate  po benefitima zelene gradnje kao dokazano najkvalitetnije za korisnike.

12. septembra prisustvujte Danu Saveta zelene gradnje Srbije TRANZICIJA U SLUŽBI ZELENE AGENDE. Program je, u kontekstu pomenutih novina u nacionalnoj regulativi,  podrška i podsticaj lokalnom građevinskom sektoru i svima zainteresovanima, u cilju pružanja uvida, znanja i alata koji će omogućiti da se što lakše i brže prilagodimo i primenimo, te gradimo tranziciju ka održivoj budućnosti. Za prisustvo događaju neophodna je REGISTRACIJA, bilo da prisustvujete uživo ili onlajn.

14. septembra pridružite nam se u ZELENOJ TURI obilaska poslovnog objekta Delta House, nosioca LEED-Gold sertifikata. Kroz ovu vođenu turu imaćete prilike da se upoznate sa savremenim rešenjima i sistemima koji su primenjeni na ovoj zgradi kako bi je učinili primerom održive i zelene gradnje. Tura se organizuje u dva termina, u 11:00 i u 13:00 časova, a broj mesta je ograničen zbog čega je neophodna REGISTRACIJA.

Aktivnosti Saveta zelene gradnje Srbije, kao nacionalnog člana WorldGBC, vidljive su na svetskoj Mapi aktivnosti WGBW23.  

Za dodatne informacije, možete posetiti naš sajt serbiagbc.rs, pratiti naše društvene mreže, ili nas direktno kontaktirati putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. "> Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

 

Pročitano 320 puta
 


ČLANARINA 2024

 

Poštovani,

Podsećamo vas da godišnja članarina u Društvu arhitekata Beograda- Udruženju arhitekata Srbije za 2024. godinu iznosi 3.000,00 dinara.

Za arhitekte/ penzionere godišnja članarina iznosi 1.500,00 dinara.

Uplatu možete izvršiti na račun Društva arhitekata Beograda, Beograd, Kneza Miloša 7a/III kod OTP banke, a.d. Novi Sad broj 325-9500600062062-07 sa pozivom na broj 2024.

 Popunjenu pristupnicu možete poslati na e- mail: office@dab.rs ili popuniti lično pri dolasku u prostorije Društva arhitekata Beograda radnim danima  između 09,00 -15,00 časova.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti i na telefone ili e- mail adresu:

011/ 3230-059; 3239-754, office@dab.rs
Društvo arhitekata Beograda
Udruženje arhitekata Srbije

 

 

PRISTUPNICA.docx

 

image003

400x560 bina 18-01

 

fb linkovi