Member of
uia logo


Observer member

IceVerticalMenu Module

Reprezentativno udruženje u kulturi
na teritoriji Republike Srbije , na osnovu Zakona o kulturi i rešenju Ministra kulture,informisanja i informacionog društva

Prijatelji UAS-a

Logo IAUS-a-dabSQ
uzb
Copyright © 2012 UAS
All Rights Reserved

UdruženjE Arhitekata SrbijE - Reprezentativno udruženje u kulturi Republike Srbije

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@u-a-s.rs

četvrtak, 01 jun 2023

NAGRADA EVROPSKE UNIJE ZA SAVREMENU ARHITEKTURU - NAGRADA MIES VAN DER ROHE ZA 2024. GODINU

 

mies23

Fondacija Mies van der Rohe organizuje dodelu Nagrade Evropske unije za savremenu arhitekturu - Nagrade Mies van der Rohe za 2024. godinu.

Udruženje arhitekata Srbije je pozvano i ovaj put, da nominuje radove koji su izvedeni u Srbiji, ali i radove trans-nacionalnog karaktera, koja mogu biti dela evropskih arhitekata izvedeni u Srbiji, ili dela srpskih arhitekata izvedena u Evropi. Objekti moraju biti izvedeni/završeni u periodu između 01. maja 2021. i 30. aprila 2023. godine.

Ova prestižna nagrada, koja se dodeljuje svake druge godine, predstavlja priznanje i počast izuzetnim dostignućima na polju arhitekture i skreće pažnju na značajan doprinos evropskih stručnjaka iz ove oblasti razvoju novih ideja, novih koncepata, tehnologija i društvenih vrednosti.

Udruženje arhitekata Srbije, poziva i širu javnost da svojim nominacijama doprinese, da dijalog između arhitekture i njenih krajnjih korisnika postane vidljiviji, dinamičniji i bogatiji za nove perspektive i buduće kreativno društvo.

Značaj arhitekture ima društveni uticaj i prenosi kulturnu poruku. Kvalitet se, stoga, odnosi na univerzalne vrednosti generičkih objekata izvan njihovih programa: na koncept pre negoli na formalne vrednosti. Radovi koje predlažete za ovu nagradu treba da slede ove ciljeve - tj. treba da nominujete one izgrađene projekte kojima se poboljšava život građana i koji mogu postati stalna arhitektonska referenca za participaciju Srbije u evropskom društvu. U ovom smislu razumevanja objekata bitno je da ste ih posetili i doživeli. Ovi realizovani objekti arhitekture takođe treba da nam pomognu da otkrijemo nove načine stvaranja arhitekture koji mogu biti inspirativni i koji građane i arhitekturu u našoj izgrađenoj sredini obogaćuju dodatnim vrednostima.

Pozivamo stručnu i širu javnost da svoje nominacije pošalju na imejl adresu UAS-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 19. juna 2023. godine. Sadržaj nominacije: popunjen formular.txt i We tranfer link za preuzimanje vizuelnog materijala za nominacije (minimum 3 slike u rezoluciji 300DPI).

Sva pitanja u vezi nominovanja, možete postaviti do 16. juna 2023., na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Selekciju pristiglih radova obaviće petočlana Komisija imenovana od strane UAS-a:

- Profesor Vesna Cagić Milošević, arhitekta

- Docent dr Milena Kordić, arhitekta

- Profesor Ivan Rašković, arhitekta

- Nemanja Zimonjić, MSc ETH Arch, TEN / SIA ASAP

- Docent dr Snežana Vesnić, arhitekta

Više informacija o nagradi, pravilima i uslovima nominovanja:

www.miesbcn.com; www.miesarch.com;

Dossier 2024Award.pdf

 

Pročitano 544 puta
 

820x360 fb cover-01

800x600 bina 19-02

 


ČLANARINA 2024

 

Poštovani,

Podsećamo vas da godišnja članarina u Društvu arhitekata Beograda- Udruženju arhitekata Srbije za 2024. godinu iznosi 3.000,00 dinara.

Za arhitekte/ penzionere godišnja članarina iznosi 1.500,00 dinara.

Uplatu možete izvršiti na račun Društva arhitekata Beograda, Beograd, Kneza Miloša 7a/III kod OTP banke, a.d. Novi Sad broj 325-9500600062062-07 sa pozivom na broj 2024.

 Popunjenu pristupnicu možete poslati na e- mail: office@dab.rs ili popuniti lično pri dolasku u prostorije Društva arhitekata Beograda radnim danima  između 09,00 -15,00 časova.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti i na telefone ili e- mail adresu:

011/ 3230-059; 3239-754, office@dab.rs
Društvo arhitekata Beograda
Udruženje arhitekata Srbije

 

 

PRISTUPNICA.docx

 

image003

fb linkovi